Elfogadott fiúk – Hermész, az istenek hírnöke2017/05/30 | Férfiség, Személyiségtípusok | , ,

Hermész Zeusz és Maia fia, aki mítosza szerint már születése első napján azonnal kimerészkedett a nagyvilágba és tevékenykedett. Ő az ékesszólás istene, a lelkek alvilági kalauza, valamint a tolvajok és üzletemberek védelmezője. Nem utolsó sorban utazók támogatása volt az egyik legfontosabb szerepe, hiszen ő maga is nagy utazó volt, aki akadály nélkül kelhetett át a birodalmak (ég-föld-tenger-alvilág) között.

A Hermész-férfi az istenséghez hasonlóan hihetetlenül találékony, kommunikációs készsége nagyon fejlett, melyet gyors észjárása koronáz meg. Ezen tulajdonságok birtokában fürgén képes cselekedni és önmagát kreatív módon kifejezni szinte bármilyen helyzetben. Az újdonságok felfedezése és megismerése hajtja, így folyamatosan benne van a vágy, hogy a világot különböző aspektusaiban tapasztalja meg.

Igen mozgékony típus, nem szeret egy helyben ülni, folyamatosan mennie kell, ezért az olyan hivatásokban érzi leginkább jól magát, amelyekben ezt a mobilitás iránti vágyat ki tudja élni, mint például a diplomácia, a média vagy a kereskedelem területei. Nagyon jó kiegészítője lehet egy hataloméhes Zeusz-típusnak, hiszen a Hermész-férfi számára az üzletelés, a pénzszerzés és újabb szövetségek megkötése kellemes feladat, mivel ezáltal folyamatosan mozgásban lehet, valamint új embereket ismerhet meg. Sok esetben az sem riasztja el céljaitól, ha esetleg valamilyen illegális dologba kell belebonyolódnia annak érdekében, hogy elérje őket. Legtöbb esetben megtalálja annak a módját, hogy megszerezze amit akar, ha más nem, az emberek félrevezetésével.

Ezt a fajta fortélyosságot, amellyel szélhámos módjára forgatja a szavakat és saját belátása szerint képes mozgatni az embereket kétféle módon is felhasználja. Jobb esetben ez a látásmód megadja neki annak a lehetőségét, hogy képes legyen szinte belelátni a másik fejébe és jobban meg tudja érteni az adott helyzetet. Ezáltal kiváló terapeutává vagy épp nyomozóvá válhat, aki hihetetlen problémamegoldó képességével bravúrosan derít fényt a háttérben meghúzódó okokra. Viszont amennyiben nem ilyen nemesebb célokra használja fel ezt a fajta kreativitását, akkor igen hamar lesüllyedhet a megvetett csalók és svindlerek szintjére, akik cseles szemfényvesztésükkel és elképesztően meggyőző beszédükkel kicsalják az emberekből amit akarnak, legyen az pénz, hatalom vagy bármilyen számukra értékesnek vélt dolog.

Teljes mértékben spontán módon reagál, így nem mondható, hogy előre kitervelné a dolgokat, mint mondjuk egy Apollón-típus. A helyzet pillanatában rögtön felismeri az összefüggéseket és intuitíven cselekszik azonnal.

A Hermész-típusú férfinak igen széleskörű és színes baráti társasága van, hiszen szereti a változatosságot. Leginkább a közös érdeklődésen alapuló elfoglaltságok kötik össze őket, szinte bármit szívesen kipróbál. Örömmel fogadja a csapatos sportolási lehetőségeket, szívesen beugrik egy-egy társasjátékozásra is, valamint imádja a közös nyaralásokat, ahol a barátaival együtt fedezheti fel az új kalandok nyújtotta mókázásokat is. Viszont amellett, hogy ennyire nyitott és társaságkedvelő, mélyen belül mégiscsak magának való, mivel a férfiakkal nem nagyon tudja megosztani a bensőjében tett utazásainak élményeit.

Nőköz fűződő kapcsolatában is megjelenik az újdonság vadászata iránti vágy, hiszen sok esetben egy kiszemelt hölgyre is úgy tekint, mit egy kalandra. Egy rejtélyre, amelyet meg kell fejtenie. Viszont hamar el is tudja veszíteni az érdeklődését, és amilyen gyorsan jött, olyan tempóban tovább is állhat, amennyiben nem fejleszt ki magában olyan típust is Hermész mellé, aki képes az elköteleződésre. Leginkább azokkal a nőkkel jön ki jól, akik nem támasztanak felé elvárásokat, nem akarják mindig tudni, hogy mit csinál és hol van, de az ajtót minden esetben nyitva hagyják számára, hogy visszatérhessen. Máskülönben nehezen viseli a kötöttségeket, mivel szabadon akar jönni-menni a nő életében, ahogyan azt korábban is tette.

Szexualitásában is a kalandvágy dominál, ennek a típusnak valószínűleg sokféle szexuális élménye volt több különböző partnerrel a lehető legváltozatosabb körülmények között is akár, hiszen ezen a téren is szereti átlépni a határokat és az újdonságokat kipróbálni. Viszont pontosan emiatt sok esetben nincs tekintettel sem a körülményekre, sem mások érzéseire, az a fontos, hogy jól érezze magát. Igen hamar és leleményesen rá tudja venni a nőket arra, hogy esetleg olyan játékba is belemenjenek, amilyet egyébkét ki sem próbálnának. Ebben az esetben is intuícióira hallgat és ösztönszerűen cselekszik, a szenvedély és intimitás viszont elmarad mellette.

Házassága csak akkor alakulhat jól, ha a nőtől megkapja azt a szabadságot, amelyre szüksége van. A nők birtoklási vágya és függősége riasztja, így ha mégis egy ilyen jellegű kapcsolatba megy bele a kezdeti fellángolások hatására, hamar kialszik a tűz és válás lesz a vége. Viszont amennyiben egy Hesztia- vagy Aphrodité-típusú nővel köti össze életét, akkor minden bizonnyal hosszú életű lehet a kapcsolat. A Hesztia-nő teljes mértékben az ellentéte, de ő sem igényli a folyamatos jelenlétet. Egyedül is képes vezetni az otthonát, sőt, sok esetben még igényli is a magányt, amelyet a Hermész-férfi hosszabb utazásai során meg is ad neki. Emellett a vele természetben sok szempontból azonos Aphrodité-nő is teljes mértékben a szabadságot szereti, így egymás mellett is szárnyalhatnak és csaponghatnak kedvükre, majd újra visszatérnek egymáshoz.

Apaként nem tudja segíteni gyermekeit a fegyelemre való nevelésben, hiszen nem állít korlátokat eléjük. Igen hamar arra szoktatja rá őket engedékeny viselkedésével, hogy a szabályokat gyakran figyelmen kívül lehet hagyni, és hogy bármilyen kifogással vagy mellébeszéléssel ki lehet bújni a következmények viselése alól. Pozitívuma viszont abban rejlik, hogy kiválóan tud játszani gyermekivel és szívesen visz őket kalandos kirándulásokra és felfedező utakra, melyek hozzájárulnak a gyermek képzeletvilágának fejlődéséhez.

Idősebb korára elérkezhet egyfajta beérés, amelynek hatására sikerre vitt életét oszthatja meg másokkal. Ekkor erősödhet fel benne a tanító vagy útmutató szerepe, és többféle csatornán keresztül is továbbadhatja a tudását és a tapasztalatait. Ezek által is az újabb élményeket keresi, hiszen ezek sok esetben személyes jelenlétet is igényelnek. Másrészről viszont ha nem képes felnőni és ennek tetejében inkább szálhámos énjét élte, akkor élete igencsak lecsúszhat, nem képes megállapodni és otthontalan vándorként tengődik a világban. Kommunikációjának és éles észjárásának köszönhetően ugyan annyit mindig összekeres, amire szüksége van a továbbálláshoz, de ennél többre nem igen viszi.

Fejlődési útját Apollón- és Zeusz-típusának kifejlesztése kövezheti ki, hiszen kicsapongásait kissé visszafognák, és rávezetnék arra, hogy a projekteket, amikbe belekezdett minden esetben vigye véghez, hiszen ezek fogják hozzásegíteni a feljebbjutáshoz. Meg kell tanulnia emellett felelősséget is vállalnia tetteiért, nem kibúvókat keresni. Mindezen felül pedig érdemes elmerülnie az érzelmek világában is annak érdekében, ha komolyabb kötődést szeretne kialakítani párjával, hogy harmonikus házasságban élhessenek.

Az alábbiakban összefoglalásképp felsorolok néhány jellegzetességet és ismérvet, melyek segítségével mindenki eldöntheti, hogy milyen mértékben része Hermész a személyiségének.

★ Az ösztöneimre hallgatva cselekszem szinte azonnal minden helyzetben.

★ Imádok utazni, felfedezni és új dolgokat megismerni.

★ Nem viselem jól az érzelmi kötöttségeket, egy párkapcsolaton belül is fontos számomra az egyéni szabadság.

★  Szeretem baráti társaságokban eltölteni az időmet, ahol élvezhetjük a közös szórakozást.

★ Az olyan munkákat kedvelem, amiben érvényesíthetem a kreativitásomat és emellett utazhatok is.

★ Szeretem az extrém helyzeteket és a bennük rejlő kihívásokat.

★ A testiségben is az újdonságok kipróbálása hajt, nem szeretem a monotonitást.

★ Nagyon könnyen ráérzek arra, hogy kit hogyan tudok meggyőzni és magam mellé állítani.

★ Nem feltétlen vagyok házasságpárti, a szabadabb élettársi viszonnyal is megelégszem.

A következő bejegyzésből Árészt, a hadistent ismerhetjük meg.

Szeretettel,

Baló Andrea Mariann

Köszönöm, ha megosztod! :)


Hozzászólások