A változás útján – 1.2017/03/21 | Ősi minőségek, Útkeresés |

Elindulni egy olyan úton, amelyről nem sokat tudunk. Ősi minőségek… hangzatos, de mégis mit jelenthet? Ősi, tehát valamikor régen az emberek birtokában lehetett. A mindennapok része volt, mely segítségével teljesek lehettek az emberek. Önmaguk.

Ez eddig rendben is van, de mégis hogyan?

Mit jelent valójában Nőnek és Férfinek lenni?

Biológiai szempontból megközelítve a dolgot egészen egyszerű erre a válasz, hiszen a nemi jellegek és a testi adottságok egyértelműen behatárolják, hogy ki férfi és ki nő. Mégis, ha mélyen magába néz az ember, akkor érezheti valami hiányát. Testileg azok vagyunk, aminek születtünk, de lélekben nagy eltolódások lehetnek. Mi sem támaszthatja alá ezt jobban, mint az emberiség történelmi múltja. Csak el kell indulnunk visszafelé az idő vonalán egészen addig, amíg egy nagyjából békés és ősi alapokon nyugvó időszakig el nem érünk, majd megnéznünk, hogy utána mi történt egészen napjainkig. Voltak olyan idők, amikor egyik nem sem akart uralkodni, nem nyomták el a másikat, hanem egymást segítve és kiegészítve éltek. Volt idő, amikor sokan azt gondolták, hogy a matriarchális társadalom egyfajta megoldást kínálna, de ezt mint “tudjuk“, a patriarchális társadalom “letaszította“. Viszont a helyzet nem egészen ez, nem szabad feketében és fehérben gondolkodni. Igen, a matriarchátus békés és természetközelibb volt, amely a nőknek jobban kedvezett, viszont az emberi fejlődéssel szükséges volt a társadalmi berendezkedésen is változtatni. A patriarchátus nem elnyomni akarta a nőket, hanem megvédeni, és mindez szükséges is volt a magántulajdon meghatározóbbá válásával. A nő megmaradhatott saját szerepeiben és minőségében, mellette a férfi pedig erősíthette a rá jellemző minőségeket.

A probléma viszont a háborúk, még inkább a világháborúk kirobbanásával és mérhetetlen pusztításával kezdődött. Ekkor a női nemnek nem volt más választása, mint magába olvasztani a férfi minőségeket is a túlélés érdekében, mivel a férfiak elmentek a csatákba, míg sok nő magára maradt gyermekeivel. Egy személyben kellett anyának és apának lenniük. Nőnek és férfinek, így magára vállalták a másik nem feladatait, amely persze magával hozta annak energetikáját is. Itt bomlott meg valójában az egyensúly, melyet azóta sem sikerült helyreállítani. A nőkben rengeteg férfienergia tombol, amellyel igazából nem tudnak mit kezdeni saját szerepeikben, ezért folyamatos a belső feszültség. Emellett a férfiak sem tudnak igazán önmaguk lenni, hiszen nincs meg az igazi ellentétpárjuk, vagy inkább szebb kifejezéssel élve: a kiegészítőjük. Amíg hasonló energetikai térben mozognak, közel azonos rezgéseket bocsátanak ki nők és férfiak, addig nem tud megérkezni a harmónia közéjük. Nem fognak működni a párkapcsolatok és házasságok, valamint a gyermekek előtt sem lesz egy jó minta, amely fejlődésüket segítené.

Viszont nincs minden veszve, hiszen bármikor tehetünk azért, hogy ez megváltozzon. Hogy a nő újra önmaga lehessen természetes minőségében, s ezáltal a férfi is elfoglalhassa mellette helyét saját energetikáját birtokolva. Hatalmas szerepe van a férfiaknak abban, hogy a nőket támogatva segítsenek nekik visszatalálni bensőjük tiszta magjához, hiszen csakis együtt képesek megteremteni a harmóniát és az egységet a két minőség között.

Szeretettel,

Baló Andrea Mariann

Köszönöm, ha megosztod! :)


Hozzászólások